Наша прича

Прича фарме ”Лазаревић” почиње на крајње необичан начин. Након што је одлучио да свој живот настави на селу, Слободан Лазаревић је набавио своје прво стадо оваца, по препоруци искуснијих сељана. Наиме, након неког времена, сазнали су да је погодно држати козе и овце заједно, због међусобно позитивног утицаја. Управо је ова спознаја била и инспирација за један необичан рођендански поклон. Слободан је од свог оца и супруге за рођендан добио јарца и козу. Након што су козе почеле да се крде, десила се несрећа, где је јарац повредио Слободана. Како јарца није могуће бацити, Слободан је одлучио да оживи помало заборављене сеоске производе. Тада и почиње прича звана ”Пеглана кобасица”. Како је производ био добро прихваћен, на фарми су одлучили да почну са производњом пеглане кобасице од овчијег меса. Тада на фарму, по први пут почиње узгој, надалеко познате, Сјеничке овце. Посебна процедура производње, традиционална рецептура и чисто овчије месо, утицали су на то да производи фарме ”Лазаревић” заживе и постану симбол по којем се разликују од сличних производа на тржишту. За себе кажу да су и даље на почетку и да ће се и у будућности борити за очување традиционалног, сеоског производа.

Наша мисија

Мисија наше фарме јесте унапређење производног процеса и повећање капацитета. Поред интензивних напора у унапређење идентитета фарме, посебан труд се улаже у побољшање визуелног идентитета фарме. Поред тога, један од основних краткорочних циљева јесте брендирање и извоз производа. Фарма ”Лазаревић” је фокусирана на потпуну имплементацију ХАСАП сертификата, који је темељ за унапређење и стабилан развој.

Наша визија

Визија фарме ”Лазаревић” дубоко је укорељена у традицији српских села. Поред очувања домаће културе и производа од заборава, на овој фарми су устремљени ка производњи кобасица и стеље од чистог овчијег меса, без примеса и вештачких појачивача укуса. Стога, циљ на овој фарми јесте применити традиционалну рецептуру и створити аутентичан производ који ће допринети очувању традиционалног, српског идентитета.

Тајне укуса фарме Лазаревић

Производи фарме ”Лазаревић” одликују се посебним укусом меса, добијеним од оваца из домаћег узгоја. Процес припрема свих производа заснован је на чистом овчијем месу без икаквих примеса. Тајна укуса сакривена је у процесу припреме који се одликује традиционалним методама и ручној производњи. Квалитет и сигурност коју пружају ови производи не дозвољавају да укус буде доведен у питање.

Дипломе и захвалнице

Најбољи показатељ квалитета производа са фарме ”Лазаревић” јесу многобројне дипломе и признања. Посебно су значајна домаћа признања са Новосадског сајма, који има међународни карактер, где је стручни жири оценио производе са фарме “Лазаревић” највисочијим оценама за квалитет. У прилог томе иду и златне, сребрене и бронзане медаље с овог сајма.

Медаље